Soluții de dezvoltare pentru afaceri

FestiLand – Bucuria celor mari și a celor mici, cu finanțare de la ROMCOM

By on 25 July 2017 in Credite IMM

Mulți pot spune că business-ul de familie este provocator, dar acesta nu e cazul clientului nostru Vasilica Adela Nagy. În 2014, împreună cu sora ei au început o afacere sub numele de FestiLand. FestiLand este un spațiu de joaca pentru copii în centrul comercial din Satu Mare.

FestiLand

Afacere în Romania

Sora doamnei Nagy a lucrat în străinătate, și după o vreme a vrut mult să se întoarcă acasă. Amândouă s-au gândit ce pot face să îmbine și familia și afacerea.

„Împreună cu sora mea am încercat să găsim o afacere orientată spre familii și care să aducă venituri în același timp. Așa s-a născut FestiLand.”

La fel restul familiei și prietenii au susținut-o pe doamna Nagy în demersul de înființarea a noii afaceri.

Dificultăți in finanțare

Doamna Nagy este plină de energie și întodeuna caută căi pentru inovare și dezvoltare a afacerii sale. După deschiderea inițială, împreună cu sora ei a decis să închirieze un spațiu mai mare. Au solicitat un împrumut de la o bancă însă afacerea era prea mică pentru aprobare. Atunci au apelat la serviciile ROMCOM.

„Am vrut să fiu transparentă cu privire la afacerea mea. Nu am vrut să creez o falsă imagine, așa că am pus toate informațiile pe masă, și am sperat să se aprobe creditul. Acest parteneriat a fost bazat pe încredere, iar procesul a fost rapid. Informația a fost clară și am știut la ce să mă aștept cu privire la condițiile creditului. Am lucrat înainte pentru un IFN, astfel că a fost ușor pentru mine să ajung la ROMCOM – un IFN care să ne finanțeze în condiții bune.“

Împrumut de la ROMCOM

Cu împrumutul de la ROMCOM, doamna Nagy a avut posibilitatea să renoveze și să amenajeze spațiul nou. De asemenea, o parte din bani au fost utilizați pentru achiziția de piese noi pentru locul de joacă și decorațiuni noi.

În prezent afacerea are 4 angajați cu normă întreagă și alți câțiva cu jumătate de normă, pentru zilele și perioadele mai aglomerate.

“Avem o cafenea unde părinții pot să se bucure de o cafea bună și pot interacțion unii cu ceilalți în timp ce ii supravegheză pe copii. Am încercat să creem un mediu în care să răspundem atât la nevoile copiilor cât și ale părinților. Pentru mine acest împrumut nu este o povară. Știu că, dacă nu ne-ar fi mutat într-un spațiu mai mare, nu ar fi crescut la acest nivel.”

Acțiuni caritabile

De asemenea, FestiLand se implică în acțiuni caritabile. Recent a organizat o acțiune de strângere de fonduri pentru un copil bolnav, care a avut nevoie de ea o intervenție chirurgicală în străinătate. Multi clienți s-au implicat în această strângere de fonduri. Cu o altă ocazie, FestiLand colectat jucării și haine pentru familiile defavorizate și casa de copii.

„Noi încercăm să facem aceste tipuri de evenimente periodic. Încercăm să păstram un echilibru între a primi și a da.”

Pentru viitor FestiLand își propune să se extindă prin deschiderea celui de-al doilea spațiu de joacă. Poate tot cu ajutorul unui credit de la ROMCOM.

Vrem să scriem și povestea ta

Ne bucurăm cand avem șansa să scriem despre succesul clienților noștri. Fie că începi o afacere noua, fie vrei să îți duci activitatea la urmatorul nivel, ne-am bucura să îți facilitam asta printr-un credit ROMCOM. Vino să discutăm.

Tags:

Marcel Niculas

Despre autor

Despre autor: Marcel lucreză la biroul ROMCOM din Oradea. Înainte de a se alătura echipei ROMCOM, Marcel a lucrat ca manager de calitate în cadrul unei companii de IT. Din 2006 până în 2016 a lucrat ca și consultant finanțări nerambursabile. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus