Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Finanțare pentru activitățile non-agricole din mediul rural

S-a deschis mult așteptatul program de finanțare nerambursabilă pentru investițiile non-agricole realizate de IMM-uri în mediul rural.

Productie la tara

Ca și o noutate față de anii anteriori, sunt eligibile atât microîntreprinderile nou-înființate, dar și microîntreprinderile și întreprinderile mici existente, indiferent dacă au activitate neagricolă sau agricolă. Cele cu activitate agricolă sunt eligibile doar dacă își diversifică activitatea de bază, agricolă, prin dezvoltarea unei activități neagricole.

Cheltuieli eligibile

Se finanțează aproape toate activitățile de producție și servicii neagricole, însă pentru unele activități nu este considerată cheltuială eligibilă construcția, ci doar achiziția de echipamente și investiții intangibile: software, brevete, licențe, drepturi de autor, mărci, etc.

Finanțarea maximă

Finanțarea maximă pentru un proiect este de 200.000 EUR, între 70% și 90%, în funcție de domeniul de activitate în care se realizează investiția. Finanțarea prin această măsură se supune regulii de minimis (maxim 200.000 EUR/beneficiar timp de 3 ani consecutiv, sau maxim 100.000 EUR/beneficiar timp de 3 ani consecutiv pentru cei care au si o activitate de transport mărfuri).

Proiecte prioritare

Prin intermediul grilei de evaluare a proiectelor se asigură prioritate pentru proiectele care sunt inițiate de o întreprindere existentă care are activitate în domeniul agricol, pentru proiectele din sectoarele cu potențial de creștere (în special cele din producție) și pentru proiectele inițiate de întreprinderi care au avut activitate fără întreruperi în ultimii 3 ani, cu profit în cel puțin ultimii 2 ani.

Sesiunea de depunere este deschisă

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă și este cu depunere continuă până în 30 Octombrie 2015, ora 16. Există praguri lunare de calitate, astfel, în luna Iulie se primesc proiecte care însumează cel puțin 60 puncte, urmând ca în August pragul de calitate să scadă la 45 puncte, în Septembrie la 30 puncte și în Octombrie la 15 puncte.

Haideți să discutăm

Dacă sunteți interesați de realizarea unui proiect pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile sau doriți să verificați dacă sunteți eligibili pentru a accesa aceste fonduri, vă rugăm să ne contactați.

Tags:

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus