Soluții de dezvoltare pentru afaceri

100 Argumente pentru un credit ROMCOM: Poţi solicita modificarea scadenţei ratei (43)

By on 4 January 2016 in Credite IMM

Sunt lucruri pe care nu le poţi schimba în viaţă.

Calendar

Nu poţi schimba trecutul

Ai putea avea şansa să schimbi efectele trecutului, însă nu ai cum să schimbi ceea ce s-a întâmplat, ceea ce ai făcut sau ai spus. Generaţia de acum (şi poate şi cele viitoare) ar putea fi numită, printre altele, şi „Generaţia UNDO”: dacă citeşti mesajul acesta înseamnă că te afli în faţa unui dispozitiv electronic şi probabil ai apelat şi tu la un moment dat la funcţia UNDO, ca să anulezi o acţiune pe care ai făcut-o din greşeală sau cu privire la care te-ai răzgândit ulterior. De multe ori facem sau spunem lucruri fără să ne dăm seama că acestea nu se mai pot „desface” şi încercăm apoi să le dăm un „undo” ca şi pe calculator. Nu merge.

Nu poţi schimba nici prezentul

… cu o menţiune: când spun „prezentul”, mă refer la clipa de acum. De ce nu o poţi schimba? Pentru că o trăieşti acum şi în clipa următoare ea a devenit trecut. Şi, cum am convenit puţin mai înainte, trecutul nu poate fi schimbat. Poţi fi de acord cu mine sau nu. Încearcă, însă, să schimbi ceea ce faci acum: nu peste o secundă sau un minut sau o zi, ci acum, şi întreabă-te dacă ai reuşit. Ceea ce faci acum este rezultatul unor decizii luate (conştient sau inconştient) mai înainte, decizii care te-au adus în punctul în care te afli. Nu mai poţi schimba deciziile pe care le-ai luat.

Nu-i poţi schimba pe alţii

Crezi poate că prin vorbele sau faptele tale vei reuşi sau chiar ai reuşit să schimbi pe cineva. Ei bine, convingerea mea este că în astfel de situaţii oamenii s-au schimbat pentru că au ales (conştient sau inconştient) să o facă. Undeva, în conştientul sau inconştientul (sau subconştientul?) lor, ei au parcurs un proces decizional în care au evaluat plusurile şi minusurile, beneficiile şi pierderile, după care au decis să-şi schimbe comportamentul. Da, poate au făcut asta şi datorită influenţei tale, dar a fost decizia lor. Chiar şi în situaţii de constrângere, chiar extremă (cu pistolul la tâmplă, ca să spunem aşa), este tot o decizie.

Sunt, însă, şi lucruri pe care le poţi schimba

Chiar multe. Poţi schimba viitorul: ce vei face în secunda următoare, în ora următoare, în anul care urmează. E o chestiune de a decide şi de a-ţi respecta decizia. Posibilitatea de a decide pentru ceea ce urmează este încă reală. Mai mult, te poţi schimba pe tine: cum gândeşti, cum vorbeşti, cum acţionezi. De multe ori, schimbându-te pe tine ajungi să-i schimbi şi pe alţii… de fapt, ca să nu mă contrazic, ar fi mai corect să spun că alţii decid să se schimbe ca răspuns la schimbarea ta. Şi acesta e un lucru extraordinar.

Şi mai poţi schimba ceva: Poţi schimba scadenţa creditului contractat de la ROMCOM. E mai mult decât ceea ce spune titlul articolului: nu numai că poţi solicita schimbarea scadenţei, dar chiar poţi obţine acest lucru, nu e doar o vorbă goală.

De ce ai face lucrul acesta?

Poate că la momentul când ai contractat creditul nu ai conştientizat bine că scadenţa ratelor la creditul tău se suprapune cu alte obligaţii de plată sau nu se suprapune cu încasările. Sau poate că ceva s-a schimbat în relaţiile tale de afaceri cu furnizorii şi clienţii şi scadenţele la alte plăţi sau încasări s-au schimbat între timp, ceea ce te-a adus în punctul să nu-ţi mai poţi onora la timp obligaţia de a plăti ratele către ROMCOM. Sau poate, pur şi simplu, ai devenit superstiţios şi crezi că scadenţa pe data de 13 nu funcţionează pentru tine. 🙂

Oricare ar fi situaţia în care te găseşti, te încurajez să discuţi cu consultantul tău de la ROMCOM şi să-i propui să reprogramaţi scadenţa lunară. Sunt sigur că vei găsi înţelegere şi sprijin. Iar dacă acum eşti în procesul de a decide să iei un credit, ţine cont şi de aspectul acesta: chiar dacă nu „nimereşti” scadenţa din prima încercare, e o greşeală pe care o poţi remedia ulterior.

Pentru orice (alte) informaţii referitoare la creditele acordate de ROMCOM, nu ezita să ne contactezi prin telefon, email sau personal la sediul nostru.

Mult spor în lucruri bune!

Tags:

Dorin Pantea

Despre autor

Despre autor: Dorin este consultant credite şi responsabil pentru promovarea creditelor ROMCOM prin intermediul birourilor ROMCOM din ţară. S-a alăturat echipei ROMCOM în 2007. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus