Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Noi oportunităţi de finanţare pentru tinerii fermieri

O noua sesiune de depunere de proiecte în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri s-a deschis la 1 iunie 2010 si tine pana la data de 30 iunie 2010. Prin acest program, fermieri cu vârsta de până la 40 ani pot obţine o finanţare nerambursabilă de până la 25.000 Euro.

Instalarea tinerilor fermieri reprezintă activitatea de înfiinţare şi/sau preluare prin transfer de proprietate şi/sau arendă/concesionare a unei exploataţii agricole care produce în principal produse agricole vegetale şi animale pentru consum uman şi hrana animalelor, pentru prima dată în calitate de conducător de exploataţie.

Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 112, solicitantul finanţării rebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • are vârsta sub 40 de ani şi se instalează pentru prima dată în exploataţia agricolă ca şi conducător al acesteia;
  • deţine sau se angajează să dobândească competenţe şi calificări profesionale în raport cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare;
  • prezintă un Plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei agricole.

Nivelul minim de calificare solicitat este următorul:

  • absolvent de liceu sau de şcoală profesională/ şcoală de arte şi meserii în domeniul agricol, veterinar şi economic cu profil agricol;
  • absolvent de liceu care prezintă un certificat de calificare sau un certificat de absolvire a unui curs de formare de minim 150 de ore în domeniul agricol.

Tanarul fermier poate fi absolvent de liceu cu sau fara examen de bacalaureat. Sunt elegibili si solicitanti care au terminat 10 clase cu profil agricol.

Planul de afaceri trebuie să includă detalii privind investiţiile care se realizează demonstrând că cel puţin 30% din finanţarea acordată va fi investită pentru realizarea conformităţii cu standardele comunitare, modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei.

Investiţiile pot viza următoarele domenii:

  • construirea şi/sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă la nivel de fermă, incluzându-le şi pe cele pentru protecţia mediului; achiziţionarea sau achiziţionarea în leasing de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje, instalaţii, echipamente şi accesorii, echipamente şi software specializate;
  • achiziţionarea de animale şi după caz a cotei de producţie;
  • plantarea şi replantarea plantelor perene;
  • achizitionarea de teren pentru activităţi agricole.

Dacă doriți să profitați de această masură de finanțare, sau daca doriți mai multe informații, nu ezitați să ne contactați prin email pe pagina de contact sau telefonic la 0359-173300.

Traian Marc

Despre autor

Despre autor: Traian lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus