Soluții de dezvoltare pentru afaceri

POR 2.1.A – microîntreprinderi – ghid final

Așa cum anticipam, ieri dupămasă, după conferința de presă a vicepremierului a fost publicat ghidul final și anexele pentru POR 2.1.A – microîntreprinderi.

POR

POR 2.1.A – microîntreprinderi – detalii

Au fost alocate sumele pe fiecare regiune in parte, regiunii Nord-Vest revenindu-i 33,55 mil. EUR. Avem și o dată certă de deschidere a apelului de proiecte: 27.07.2016 ora 12:00, dar și o modalitate certă de depunere a proiectelor și anume prin aplicația MySMIS, pe bază de semnătură digitală.

Suma maximă a finanțării

Suma maximă a finanțării pentru un proiect a rămas aceeași (nu poate depăși plafonul de minimis de 200.000 EUR), dar nu va depăși 90% din valoarea eligibilă a proiectului propus. De asemenea, prin grila de evaluare aplicanții sunt încurajați să meargă până la un procent de 20% cofinanțare proprie a proiectului. Și dacă tot vorbim de grila de evaluare a proiectelor, aceasta a fost modificată semnificativ față de ambele variante anterioare.

Condiții de eligibilitate

Reamintim că prin acest program de finanțare sunt eligibile societățile comerciale care au încheiat cel puțin 1 an fiscal complet, au între 1 și 9 angajați și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.

Prin acest program de finanțare sunt eligibile proiectele care presupun investiții în mediul urban, în realizarea de construcții și/sau achiziția de utilaje, echipamente și dotări pentru activitatea pentru care se solicită finanțare.

Haideți să discutăm

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe detalii despre eligibilitatea pe acest program a unei activități economice, a unei societăți comerciale, pentru informații generale despre acest program de finanțare sau pentru informații despre alte programe de finanțare.

Tags:

Cristi Jugariu

Despre autor

Despre autor: Economist de formare, absolvent al Facultăţii de Management de la Universitatea Emanuel din Oradea, după o experiență de 8 ani în managementul producției în industria alimentară Cristi s-a alăturat echipei ROMCOM în anul 2010. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus