Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Prima împădurire a terenurilor agricole – Patru sesiuni în 2011

By on 29 December 2010 in Finanțări nerambursabile

Măsura 221 – “Prima împădurire a terenurilor agricole” va beneficia de 4 sesiuni de depunere de proiecte. Alocarea financiară fiind de 200.000.000 Euro, 50.000.000 de Euro pentru fiecare sesiune.

Măsura 221 – “Prima împădurire a terenurilor agricole” a beneficiat, anul trecut, doar de o singură sesiune de depunere, stârnind în primă fază puţin interes. Anul 2011 va aduce patru sesiuni de depunere în lunile februarie, mai, septembrie şi decembrie, fiecare sesiune durează o lună.

Ce se poate face prin această măsură? Se încurajează împădurirea terenurilor agricole (care fie nu mai dau randamentul aşteptat, fie sunt terenuri în care gradul de eroziune al solului este ridicat, fie alte motive).

Această măsură poate fi accesată atât de fermieri cât şi de non-fermieri (alţi deţinători de terenuri agricole), existând totuşi o diferenţă între cele două categorii, modul în care sunt plătiţi; fermierii primesc mai mulţi bani decât non-fermierii. După statutul juridic se împart în: persoane fizice, persoane fizice autorizate (PFA), persoane juridice ( SRL), asociaţii, autorităţi publice deţinătoare de terenuri.

Terenurile eligibile pentru împădurire sunt acele terenuri deţinute de către solicitanţi (fie în proprietate, arendă sau concesiune) prezentând documente în acest sens. A doua condiţie este ca acele terenuri să fi fost înregistrate la A.P.I.A. cu cel puţin 2 ani de zile înainte de depunerea proiectului în cadrul Măsurii 221 – “Prima împădurire a terenurilor agricole”. Pajiştile naturale permanente sunt eligibile doar în cazul în care sunt afectate de fenomene de eroziune al solului.

Tipurile de plăţi aferente Măsurii 221 – “Prima împădurire a terenurilor agricole” sunt următoarele:

  • O primă pentru înfiinţarea plantaţiilor forestiere;
  • O primă pentru întreţinerea plantaţiei pentru o perioadă de 5 ani;
  • O primă compensatorie pentru pierderea de venit cauzată de împădurirea terenurilor agricole timp de 15 ani;

Gradul de finanţare în cadrul Măsurii 221 – “Prima împădurire a terenurilor agricole” este 70 %.

Alte informaţii privind Măsura 221 puteti găsii într-un alt articol scris pe această temă accesând această pagină.

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus