Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Surpriza de proportii pe final de an: 150 milioane de euro in fonduri nerambursabile pentru agricultura!

By on 13 December 2016 in Finanțări nerambursabile

Asa cum anunta in urma cu aproximativ o luna ministrul agriculturii, Achim Irimescu, in perioada urmatoare se va deschide cea de-a treia sesiune de depunere pentru proiecte pentru investitii in agricultura (submăsura 4.1).

Masura tineri fermieri

Suplimentarea bugetului

Avand in vedere solictarile de finantare in continua crestere din partea agricultorilor, Ministerul Agriculturii a hotarat suplimentarea bugetului cu 150 de milioane de euro in acest an, 75 de milioane pe sectorul vegetal si 75 de milioane de euro pe sectoul zootehnic.

Desfășurarea sesiunii

Modul de desfasurare a sesiunii de proiecte va fi unul asemanator celei din aceasta vara. Astfel, depunerea proiectelor va fi impartita in 3 perioade, aferente pragurilor de calitate de 60 de puncte (15 decembrie 2016 – 12 Ianuarie 2017), 45 de puncte (13 Ianuarie 2017– 12 Februarie 2017) respectiv 25 de puncte (13 Februarie 2017 – 28 Februarie 2017).

Avand in vedere aceste praguri este foarte importantă o prescorare corectă deoarece proiectele se pot depune doar în perioada în care punctajul proiectului este egal sau depășește pragul de calitate al perioadei respective.

Condiții de depunere

In ceea ce priveste conditiile de depunere a proiectelor, noul Ghid al Solicitantului nu vine cu modificari deosebite fata de ultimele sesiuni.

Beneficiari eligibili

Astfel, beneficiarii eligibili pentru această submăsură sunt persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale/ familiale, societățile comerciale/ agricole, cooperativele agricole și grupurile de producători, dar și institutele de cercetare.

Investiții eligibile

Investiții eligibile pot fi:

  • achizitia de utilaje agricole,
  • construcția, extinderea, modernizarea și dotarea construcțiilor din cadrul fermei,
  • infiintarea si modernizarea de spatii protejate (sere, solarii) samd.

Grad de finanțare

In ceea ce priveste gradul de cofinantare, acesta porneste de la 30% si poate ajunge la 90% in functie de dimensiunea si localizarea exploatatiei precum si de conditiile suplimentare indeplinite de beneficiar.

Mai puține documente

Asa cum a fost cazul si la ultima sesiune, necesarul de documente solicitate la depunerea proiectului s-a redus, comparativ cu anii precedenti. Cu toate acestea scrierea unui proiect de calitate necesita timp și implicare atat din partea consultatilor cat și din partea solicitantului de fonduri nerambursabile.

Haideți să discutăm

Astfel, daca sinteti interesat de o finantare nerambursabila in domeniul agricol, vă invităm să programați o întalnire la adresa de email traian.marc@romcom.ro pentru a putea verifica eligibilitatea și conformitatea proiectului dvs cu noul ghid al solicitantului și pentru a putea pregăti împreună un proiect de succes.

Tags:

Traian Marc

Despre autor

Despre autor: Traian lucrează în cadrul biroului din Oradea, şi este specializat în scrierea de proiecte de finanţare pentru întreprinderi de producţie şi servicii. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus