Soluții de dezvoltare pentru afaceri

DE LA ANGAJAT LA AFACERE IN TRANSPORT CU CREDIT ROMCOM

By on 24 May 2019 in Credite IMM

Asa cum a fost relatat lui Mihai Cengher, Consultant Credite

Sunt Cristi si mai jos poti citi pe scurt drumul parcurs de mine de la statutul de angajat la cel de antreprenor.

Era in toamna anului 2012 si dupa mai bine de 10 ani lucrati la stat am
ajuns la concluzia ca am nevoie de o schimbare atat profesionala cat si
materiala.

In acel moment o aveam pe Cristiana fetita mea de 2 ani, iar optiunile imi pareau limitate; solutia pe care am gasit-o a fost sa ma angajez ca sofer de TIR, transporturile fiind un domeniu in care salariile erau mai mari decat media.

Desi a fost greu la inceput sa iau o decizie care urma sa imi schimbe dramatic dinamica in familie, am stiut ca trebuie sa indraznesc si sa pornesc pe aceast drum.

Dupa nici un an de activitate, timp in care am invatat o buna parte din aceasta meserie am decis sa devin proprietar de firma si sa pornesc pe propriul meu drum in afaceri.  A fost suficient sa observ cum se deruleaza acest tip de afacere, sa imi fac propriile calcule ca sa imi dau seama ca poate fi mai profitabil daca imi asum statutul de antreprenor.

Am luat legatura cu o firma de transport international care a fost deschisa pentru colaborare cu o firma nou infiintata si in scurt timp am demarat activitatea.

Pentru a doua oara in decurs de aproximativ un an am fost nevoit sa iau din nou o decizie grea. Mai mult, acum nu mai era vorba doar de vointa de a face ceva nou ci si de finantarea care trebuia asigurata pentru o astfel de afacere.

Am inceput cu un TIR iar dupa un an de zile am reusit sa il achizitionez si pe al doilea.

Drumul nu a fost intotdeauna usor. Ca mai in toate domeniile oamenii cu care lucrezi sunt greu de gasit si greu de tinut aproape, termenele de plata in transport ajung uneori si la 90 de zile timp in care trebuie sa te descurci cu salariile, motorina si celelalte cheltuieli.

In tot acest timp am gasit sprijin si finantare la partenerul nostru ROMCOM, care au inteles perfect situatia mea, precum si faptul ca la acel moment aveam mai mult vise decat experienta de om de afaceri.

In anul 2018 unul dintre TIR-uri a ars in urma unei defectiuni pe autostrada. Si atunci am reusit sa ne revenim tot cu un credit ROMCOM prin care am acoperit o parte din cheltuielile de inlocuire. Momentan avem trei camioane si ne dorim in continuare sa ne dezvoltam.

Pot spune ca ROMCOM a fost pentru noi ca un frate mai mare. A fost alaturi de noi si la inceput de drum cand tocmai faceam primii pasi dar si cand am intampinat primele dificultati mai mari.

Recomand oricui citeste acest articol sa indrazneasca sa isi porneasca
propria afacere si de asemenea recomand colaborarea cu ROMCOM, o firma de
profesionisti care inteleg nevoile reale cu care se confrunta IMM-urile din Romania.

Vrem să vă scriem povestea

La ROMCOM, suntem bucuroşi când avem şansa de a scrie despre succesul clienţilor noştri. Indiferent dacă începi o afacere nouă sau doreşti să îţi duci afacerea la nivelul următor, ne-am bcura să finanțăm afacerea ta. Vino să vorbim! sau suna la 0740 015 039 pentru a lua legatura cu un consultant de credite ROMCOM.

 

Tags: ,

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus