Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Asociatia Trup si Suflet – finantare Romcom pentru servicii de ingrijire si recuperare

By on 7 August 2019 in Credite IMM

Istoria Asociatiei Trup si Suflet incepe cu sotii Corban – D-na Camelia Corban a lucrat timp de 16 ani in domeniul bancar, iar Dl Corban a fost inginer pana cand a imbratisat meseria de asistent kinetoterapeut. Astfel a inceput sa lucreze cu pacienti cu probleme la recuperarea acestora, de la dieta pana la ingrijire si exercitii specifice de recuperare. 

Cei doi au vazut nevoia de servicii medicale private in judetul Bistrita Nasaud pentru ca la data respectiva exista un singur centru de ingrijire persoane varstnice privat in zona. Asa au inceput prin a autoriza casa in care locuiau, unde au reusit sa ofere 7 locuri pentru pacienti in decembrie 2014.

Au ales sa primeasca cu precadere pacienti  imobilizati la pat care au avut diferite accidente, fie vasculare cerebrale, fie motorii pentru a lucra la recuperarea partiala si in cele mai bune cazuri totala a acestora. 

 

Deoarece existau si alte persoane care le solicitau ajutorul au cautat un loc mai mare care l-au inchiriat. Acest spatiu a creat mai multe locuri de ingrijire pentru pacienti insa si mai multe provocari, sotii Corban fiind nevoiti sa se imparta intre cele doua locatii, sa asigure transportul personalului, al cumparaturilor, chirie si consumuri mai mari.

Era evident ca urmatorul  pas urma sa fie construirea sau achizitionarea unui spatiu propriu.

Au ales prima varianta deoarece un astfel de centru trebuie construit conform unor prevederilor Ministerului Sanatatii, prevederi ce sunt mai usor de respectat in cazul unei constructii noi. Au achizitionat astfel terenul intr-o zona rurala linistita si au inceput prin turnarea fundatiei si ridicarea constructiei in anul 2017. Noul centru urma sa aiba o capacitate de 23 locuri de cazare si spatiu pentru recuperarea si altor persoane in timpul zilei.

Dupa cum spune si vorba “socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ” investitia pentru constructie a fost mai mare decat au preconizat in prima faza, si au ramas cu constructia ridicata insa nefinalizata. 

O fosta colega din domeniul bancar le-a recomandat sa apeleze la ROMCOM si dupa depunerea dosarului de credit si evaluarea proiectului au primit un raspuns pozitiv. Cu finantarea primita au finalizat constructia centrului de ingrijire, locatie in care s-au si mutat in luna iulie 2019. 

Astfel  vor putea avea toti pacientii sub acelasi acoperis si vor economisi cheltuielile cu chiria, urmand ca dupa perioada de 5 ani in care se desfasoara creditul, spatiul sa fie achitat in totalitate. 

In acest caz putem spune ca imprumutul de la ROMCOM a fost veriga lipsa care la momentul oportun a facut posibila trecerea centrului la un alt nivel si la cu totul alte perspective. 

Ca si echipa suntem dedicati afacerilor cu impact in comunitatea locala iar acest proiect putem spune ca este unul la care tinem foarte mult. Va asteptam alaturi de noi cu afacerile voastre astfel incat impreuna sa putem creste sis a oferim cat mai multa valoare comunitatilor noastre. 

Vino să vorbim! sau suna la 0740 015 039 pentru a lua legatura cu un consultant de credite ROMCOM.

Tags: ,

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus