Soluții de dezvoltare pentru afaceri

De ce să îţi finanţezi afacerea pe credit?

By on 23 June 2014 in Credite IMM
Ca şi proprietar de afacere trebuie să decizi dacă vrei să te dezvolţi, şi implicit să găseşti resursele aferente necesare, sau să îţi menţii afacerea la acelaşi nivel. Resursele de care ai nevoie sunt resurse materiale (echipamente, computere, softuri, etc), resurse umane şi resurse de timp, care au nevoie să fie finanţate.
De unde vin aceste resurse financiare? Dacă atunci când ai pornit la drum probabil ai folosit banii pe care i-ai pus deoparte sau ai apelat la familie, în fazele următoare de creştere probabil ai nevoie de alternative. De obicei, cea mai le îndemână alternativă este creditul.
Care sunt câteva din avantajele unui credit?
1. Ai acces la fonduri mai mari decât cele din surse proprii, care pot determina o creștere mai rapidă a afacerii. Da, poţi creşte organic, încet-încet, din ceea ce produce deja afacerea, sau poţi să profiţi de oportunităţile din piaţă (o comandă mare de la un furnizor, extinderea într-o regiune nouă, adăugarea unui produs sau serviciu nou, etc) şi să te finanţezi pe credit.
2. Ai acces la celelalte servicii furnizate de bancă / finanțator. De exemplu, dacă iei un credit de la ROMCOM ai acces la servicii de consultanţă, training, recrutare, contabilitate şi alte servicii pe care le oferim întreprinzătorilor.
3. Foarte probabil va trebui să prezinţi un plan de afaceri, lucru care te va forţa să  pui pe hârtie o imagine mai clară a afacerii tale. De obicei, o coală de hârtie (sau un ecran de calculator) te ajută să-ţi structurezi mult mai bine ideile şi să faci ordine în gânduri. Având în vedere că acest plan ajunge de obicei să fie evaluat de unul sau mai mulţi specialişti în finanţare, decizia de creditare poate fi un semnal cu privire la viabilitatea planului propus.
Dacă vrei să îţi dezvolţi afacerea, pentru toate avantajele de mai sus furnizate într-un mod simplu, rapid şi flexibil, te invit să iei legătura cu unul din consultanţii de credit de la ROMCOM, fie scriind la office@romcom.ro, fie sunând la 0259 479 793.
Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus