Soluții de dezvoltare pentru afaceri

FEADR 312 – Fonduri nerambursabile pentru lucrări de pregătirea terenului

By on 23 February 2011 in Finanțări nerambursabile

Prin Măsura 312 – “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” din cadrul FEADR se pot accesa fonduri nerambursabile în valoare de maxim 200.000 Euro, reprezentând 70% din total cheltuieli eligibile realizate prin proiect.

În cadrul măsurii 312 se pot depune proiecte care prevăd investiţii în achiziţionarea de utilaje şi echipamente destinate pregătirii terenului în vederea efectuării de construcţii. Exemple de utilaje şi echipamente ce se pot achiziționa printr-un proiect pe măsura 312 sunt următoarele: buldo-excavatoare, mini-încărcătoare, mini-excavatoare, excavatoare, cilindre compactoare, autobasculante (8×4, 6×4), pickhammere, nivela laser, şi alte echipamente.

Obiectul de activitate conform codificării CAEN este 4312 – “Lucrări de pregătirea terenului”.

Câteva condiţii pentru a putea accesa aceste fonduri prin intermediul măsurii 312:

  • asociatul unic şi reprezentatul legal să aibă vârsta sub 40 de ani (pentru bărbaţi) iar pentru femei nu este limită de vârstă.
  • să înfiinţeze o microîntreprindere nouă, fie o societate cu răspundere limitată (SRL) sau o întreprindere individuală; întreprinderea individuală se poate înfiinţa şi după aprobarea proiectului.
  • pentru fiecare 25.000 Euro să angajeze o persoană.

E foarte important ca locul de implementare al proiectului să dispună de platformă betonată necesară pentru gararea utilajelor pe timpul când acestea nu lucrează.

Şansele sunt mari, ca la depunerea proiectului, să fiţi nevoiţi să demonstraţi partea de cofinanţare (30%) fie printr-un extras de cont fie printr-o scrisoare de confort emisă de o bancă sau de un IFN.

Andrei Bondar

Despre autor

Despre autor: Andrei a ieşit de pe băncile facultăţii hotărât să aibă o afacere proprie în domeniul zootehnic, împreună cu tatăl său. Acum continuă să se implice în afacerea de familie, şi oferă consultanţă altor fermieri cu privire la oportunităţile de finanţare de la Uniunea Europeană. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus