Soluții de dezvoltare pentru afaceri

În august nu se întâmplă nimic. Oare?

Încă de pe la începutul lunii trecute, multe persoane mă întreabă dacă avem de lucru. Răspund spunând că avem o perioadă plină, şi de obicei încerc să aflu motivele care stau la baza întrebării. Aproape invariabil, majoritatea îmi spun că perioada începând din iulie şi până pe la mijlocul lunii septembrie e moartă pentru afaceri.

Oare aşa să fie?

Luna iulie a adus pentru ROMCOM un număr record de contracte de credit semnate. Bani care finanţează capital de lucru, investiţii noi, achiziţii de echipamente şi locuri de muncă. Pentru aceşti clienţi, aceasta este o perioadă în care valorifică oportunităţi, nicidecum o perioadă de stagnare. La ROMCOM am decis să îi răsplătim pe toţi clienţii noştri care vor contracta credite în perioada 1 August – 15 Septembrie cu comisioane reduse de acordare de credit.

De asemenea, perioada iulie-septembrie aduce multe oportunităţi pentru cei care caută finanţare nerambursabilă pentru începerea sau dezvoltarea de afaceri. În 10 iulie s-a finalizat termenul de depunere de cereri de finanţare pentru POS CCE 1.1.1.A2 sprijin financiar cu valoare de până la 1.065.000 lei pentru investiţii în întreprinderile mici şi mijlocii, în prezent este în desfăşurare apelul de proiecte pentru Măsura 123 Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”  iar din 3 Septembrie se vor putea depune cereri de finanţare pe Măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” unde finanţarea nerambursabilă poate ajunge până la 85% în cazul afacerilor din domeniul producţiei.

Credeţi că august va fi o lună moartă? Aşa va fi.

Credeţi că august este o lună cu oportunităţi extraordinare pentru afaceri? Aşa va fi. Evident, va trebui să fiţi sau să deveniţi oameni care “aduc ploaia”, pentru că lucrurile nu se vor întâmpla de la sine, în special în mijlocul unei majorităţi care crede că august este pentru concediu şi nu pentru business.

Eu unul mă aştept ca luna august să fie cea mai bună de la începutul acestui an şi lucrez la asta împreună cu colegii mei de la ROMCOM. Te invit să dezminţi împreună cu noi mitul lunii august.

Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus