Soluții de dezvoltare pentru afaceri

MAGIC MIRROR FASHION STUDIO: COFINANTARE ROMCOM PENTRU PROIECT EUROPEAN IN DESIGN VESTIMENTAR SI CROITORIE

Magic Mirror Fashion Studio este un Atelier de Design Vestimentar si Croitorie care functioneaza de mai bine de un an in comuna Gilau, judetul Cluj. Alex Suciu, proprietarul afacerii, ne relateaza cum s-a apucat de aceasta afacere, cum a finantat-o, si unde a intervenit ROMCOM in povestea lui.

Mihai Cengher: Cum ati pornit pe drumul antreprenoriatului ?

Alex Suciu: Firma noastra, SC Golden Data Web Solutions SRL (cunoscuta ca Magic Mirror Fashion Studio) a luat viata in anul 2017, atunci cand din pasiune pentru moda, arta si design si impulsionati de dorinta de ne transforma visurile in realitate am aplicat pentru o finantare nermbursabila in cadrul submasurii de dezvoltare 6.2. Ideea afacerii a fost sa infiintam un Atelier de Design Vestimentar si Croitorie in comuna Gilau, judetul Cluj. In acest sens am reusit sa obtinem o finantare nerambursabila de 50.000 euro.

La inceputul anului 2018 am incasat finantarea contractata si am demarat primele activitati propuse din cadrul implementarii planului de afaceri, si anume achizitia de echipamente, dotarea si amenajarea punctului de lucru, si respectiv angajarea de personal calificat.

Productia efectiva am inceput-o din luna Mai a anului 2018, cand am pus spre vanzare o prima colectie proprie de articole vestimentare. De atunci si pana acum firma a urmat un traseu ascendent de dezvoltare. Ca urmare a campaniilor de marketing si promovare vanzarile au crescut tot mai mult, iar produsele fabricate in cadrul atelierului au fost diversificate.

Mihai Cengher: Cum ai ajuns sa colaborezi cu ROMCOM?

Alex Suciu: Datorita cresterii afacerii intr-un timp relativ scurt, am avut nevoie de sustinere financiara suplimentara pentru a face fata dezvoltarii si nevoii de capital de lucru. Pentru ca firma e relativ noua nu am avut acces la credit bancar, iar nevoia noastra era imediata si nu mai puteam astepta termenele impuse de banci pentru creditare.

Astfel am inceput sa cautam solutii alternative si in urma unei reclame pe internet am intrat in contact cu un consultant ROMCOM. La ROMCOM am gasit deschiderea de a obtine un credit pentru nevoile noastre curente, chiar daca nu aveam un istoric relevant in afaceri.

Mihai Cengher: Ce altceva ne mai poti spune despre activitatea ta ?

Alex Suciu: Ca si structura organizatorica a firmei avem in prezent 5 angajati, acestia fiind un manager general, un designer vestimentar si trei croitori, urmand ca in viitorul apropiat sa mai angajam inca 2 croitori si un reprezentant de vanzari. Avem capacitatea si dotarea tehnica necesare pentru a produce orice tip de piesa vestimentara si ne bazam cel mai mult pe produse traditionale brodate specific zonei (ii, camasi, costume populare) precum si pe rochii elegante de dama sau rochii de mireasa.

Vanzarea produselor proprii se realizeaza fie in mod direct, de la atelier, fie prin intermediul paginii noastre web www.magicmirrorfashion.ro, a paginii de facebook, sau prin intermediul partenerilor nostri emag.rocel.roshopmania.ro.

Avem si o componenta de servicii de reparatii si modificari obiecte de imbracaminte, atelierul nostru fiind singurul de acest tip din Gilau, judetul Cluj. Intr-un timp relativ scut am reusit sa ne castigam o reputatie foarte buna pe plan local, si tot mai multi clienti ne trec pragul.

De asemenea pe partea de productie realizam o multime de articole la comanda (rochii, costume, articole sport, articole copii) avand clienti din toata tara.

Mihai Cengher: Care sunt planurile de viitor ?

Alex Suciu: In viitor ne-am propus sa ne axam mai mult si pe activitatea de broderie computerizata. In acest sens am achizitionat domeniul web atelierdebroderie.ro si urmeaza sa finalizam deschiderea unui nou punct de lucru in Gherla, motiv pentru care am si accesat un al doilea credit de la ROMCOM, pentru amenajarea punctului de lucru si pentru acoperirea cheltuilelilor curente in primele luni de functionare a noii locatii.

Mihai Cengher: Iti multumim pentru interviu si ne bucuram ca putem fi parteneri pe acest drum al antreprenoriatului alaturi de tine.

Alex Suciu: Si eu va multumesc pentru sprijin si va recomand cu drag si altora.

Dorim să ne implicăm în povestea afacerii tale:

Pentru ROMCOM este o plăcere să avem ocazia să scriem despre succesul clienților noştri. Indiferent că începi o nouă afacere, sau doreşti să îţi îndrepţi activitatea către un alt nivel, am fi bucuroşi să te putem ajuta cu unul dintre împrumuturile noastre. Sună la 0740 015 039 sau vino să vorbim.

Tags: ,

Mihai Cengher

Despre autor

Despre autor: Mihai este consultant credite Romcom în cadrul biroului din Târgu Mures din septembrie 2014. Înainte de ROMCOM a lucrat timp de 3 ani și jumătate tot în instituții financiare nebancare ca și consultant credite pentru agricultură. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus