Soluții de dezvoltare pentru afaceri

Vreau sa fiu antreprenor! De unde iau finantare?

By on 7 November 2019 in Credite IMM

Conform unui studiu recent peste 55 % din angajatii din Romania ar dori la un moment dat sa isi porneasca propria afacere. Aceasta dorinta a romanilor poate fi tradusa in cel putin doua moduri:

– In primul rand dezvaluie apetenta individului pentru schimbare, pentru ceva mai mult, pentru ceva creat si dezvoltat de el.

– In al doilea rand capacitatea de asi asuma riscuri pentru castiguri mai mari si perspective mai ample pentru viitor.

Daca cu totii stim ca bunele intentii se regasesc din plin in dorintele si aspiratiile noastre, este cu totul altceva sa actionam ferm in directia indeplinirii acestor dorinte.

In cazul pornirii unei afaceri noi, in fata noastra stau o multitudine de obstacole mai mult sau mai putin reale. Teama de necunoscut, contactul pentru prima oara cu responsabilitati noi, altele decat acelea de a ne stii bine meseria pot stinge cu usurinta dorinta de antreprenoriat.

Daca in cele mai multe cazuri provocarile sunt legate de o noua dinamica, de obisnuinta cu ceva nou, de capacitatea noastra de a ne adapta la necunoscut si la noi provocari, exista si elemente mai pragmatice carora trebuie sa le facem fata care tin de organizarea afacerii sau altfel spus modelul pe care il alegem pentru afacerea noastra, resursele umane si tehnice cu care vom realiza produsele si serviciile noastre si nu in ultimul rand finantarea acestora atat in faza de pornire cat si ulterior pe parcursul desfasurarii afacerii.

Daca primul si al doilea aspect adica modelul de business si resursele tehnice tin mai de graba de knowhow-ul  specific  al afacerii, de domeniul in care operam si implicit are legatura cu priceperea noastra directa in domeniul respectiv, finantarea ramame universala si se aplica tuturor afacerilor indiferent de domeniu , marime sau grad de inovare.

Am sa ma opresc asupra acestui ultim aspect si totodata am sa va relatez cateva dintre avantajele unei finantari de la ROMCOM pentru afacerea voastra prezenta sau viitoare.

Finantarea ideii noastre de afaceri poate sa ne dea mari dureri de cap mai ales in conditiile in care majoritatea finantatorilor solicita un istoric consistent al afacerii inainte macar sa ia in evaluare posibilitatea de a ne finanta.  Aici ROMCOM face diferenta prin faptul ca finanteaza afaceri inca din prima zi de activitate. Acest unic avantaj poate face diferenta intre a porni afacerea pe care ti-o doresti sau de a o abandona in faza de idee.

Un alt avantaj la care doresc  sa ma refer  este acela ca atunci cand apelezi la un imprumut de la ROMCOM, un consultant vine in ajutorul tau, si impreuna cu el/ea puteti pregati o previziune a viitoarei investitii astfel incat riscul pe care urmeaza sa ti-l asumi sa fie unul calculat. Totodata vei beneficia de experienta acestuia care te poate ajuta in clarificarea imaginii de ansamblu cu privire la afacerea pe care doresti sa o pornesti.

Nu in ultimul rand, am incercat sa facem procesul de finantare cat mai simplu, mai rapid si mai prietenos.

Te invit sa urmaresti mai multe articole cu afaceri finantate de Romcom la adresa https://romcom.ro/category/credite-imm/  , si astfel sa primesti inspiratie si curaj pentru ideile tale.

De asemenea, ma poti contacta direct la telefon 0758/043944 sau lasa un mesaj pe site https://romcom.ro/contact/

Iti doresc mult succes in afacerea ta.

Tags: ,

Daniel Moga

Despre autor

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus