Soluții de dezvoltare pentru afaceri

ROMCOM: 25 de ani de inspirație pentru viitorul finanțării afacerilor mici din România

By on 6 November 2017 in Diverse, Evenimente

Anul acesta ROMCOM a împlinit 25 de ani de când furnizează soluţii de dezvoltare pentru afaceri mici şi mijlocii prin servicii de finanţare, consultanţă şi training.

Programul ROMCOM a demarat în Oradea în anul 1991, la iniţiativa organizaţiei creștine Christliche Ostmission (COM) din Worb Elveţia, avându-i ca membri fondatori pe domnii Georges Dubi, Mario Bruhlmann, Erno Veres si Emeric Kulcsar.

Credite pentru IMM-uri

În perioada 1992-2017, ROMCOM a finanţat peste 2.150 proiecte de afaceri, în valoare totală de peste 45 milioane CHF, prin care s-au creat şi susţinut peste 12.000 de locuri de muncă.

Creditele ROMCOM sunt acordate prin intermediul Societăţii de Microfinanţare IFN ROMCOM SA, din fonduri alocate de la investitori privați precum și de la finanțatori instituționali precum Christliche Ostmission, Agenţia Elveţiană pentru Cooperare şi Dezvoltare, HOPE International, COOPEST şi Oikocredit.

Finanțări nerambursabile

De asemenea, peste 900 proiecte de afaceri au primit finanțare nerambursabilă, cu o valoare cumulate de peste 450 milioane lei. ROMCOM CAPITAL PARTNERS este divizia de servicii de consultanţă din cadrul ROMCOM, specializată în consultanţă de afaceri, atragerea de finanţări nerambursabile şi intermediere de credite bancare.

Training

Nu în ultimul rând, ROMCOM TRAINING și persolog furnizează servicii de instruire în domeniul afacerilor precum și instrumente de evaluare și învățare în domeniul personalității și comportamentului.

Centrul de afaceri ROMCOM

Mai mult, pentru a aduce toate serviciile de mai sus sub același acoperiș, ROMCOM a investit în Oradea în Centrul de Afaceri ROMCOM, o structură de sprijinire a afacerilor din județul Bihor, unde sunt prezente toate serviciile descrise mai sus, precum și alte servicii complementare (asigurări, audit financiar, contabilitate, etc) oferite de parteneri ROMCOM.

Familia intreprinzatorilor ROMCOM

Cei 25 de ani de activitate ROMCOM sunt remarcabili prin prisma rezultatelor obținute, și o sursă de inspirație pentru viitorul finanțării afacerilor mici din România.

La mulți ani, ROMCOM!

Tags:

Vlad Mihuț

Despre autor

Despre autor: Vlad este directorul general al ROMCOM, şi este responsabil pentru implementarea strategiei ROMCOM şi relaţia cu partenerii de afaceri şi instituţiile de reglementare. Vlad s-a alăturat echipei ROMCOM în 2003. .

Abonează-te

Rămâi la curent cu ultimele noutăți prin abonarea la newsletter-ul ROMCOM.

Sus